Even terug in de tijd

Spuiterij van den Munckhof

In 1964 werd Munckhof Service Center onder de naam “ Spuiterij van den Munckhof” opgericht door Hein van den Munckhof, alias “Smitten Heintje”, de grootvader van de huidige directeuren Harry en Marcel van den Munckhof. Het bedrijf was toen vooral gericht op schadeherstel en onderhoud van het wagenpark van de ernaast gelegen touringcarcentrale, vandaar dat het in de volksmond ook wel “de spuiterij van de bussen” werd genoemd.

Onder leiding van Jan van den Munckhof, vader van Harry en Marcel, werd het bedrijf ook in de verdere regio bekend: zowel bij busbedrijven en particuliere autobezitters, als ook bij bouwondernemingen, vrachtwagendealers, transport- en agrarische bedrijven. Door deze diversiteit van klanten met ieder hun specifieke voertuigen, groeide Autoschadebedrijf Horst (zoals het sinds 1991 heette), steeds verder en ontwikkelde zich tot allround schadeherstelbedrijf.

1991
1995

Autoschade Horst

In 1995 nam Harry van den Munckhof het roer van zijn vader over. Door het toenemende aantal opdrachten en de verhoogde kwaliteitsnormen ontstond een dringende behoefte aan uitbreiding en vernieuwing. In de lente van 1997 werd een nieuwe accommodatie in gebruik genomen, met een grotere spuitcabine, een extra voorbewerkingsruimte, een nieuwe straalhal en meer productieruimtes.

In 2004 werd Autoschade Horst overgenomen door Techno Service Nederland, een landelijke keten van werkplaatsen voor
technisch onderhoud en reparatie voor het Nederlandse streekvervoer. Door deze overname ontstond er een explosieve groei. Dit resulteerde in een uitbreiding van een spuitcabine en extra straalpunt in de straalhal.

Nadat TSN weer op haar beurt werd overgenomen door Connexxion ontstond er een ander beleid, waardoor Autoschade Horst onder de eigen naam in juli 2010 weer zelfstandig, onder leiding van de broers Harry en Marcel van den Munckhof, is voortgezet.

Munckhof Service Center

Omdat de oude bedrijfsnaam Autoschade Horst niet meer helemaal de lading dekte en er soms verwarring was over de diensten die we leverden, hebben we besloten om verder te gaan onder een nieuwe naam: Munckhof Service Center.

Met de nieuwe naam willen we aangeven dat we niet alleen autoschade herstellen, maar een allround en veelzijdig dienstenpakket leveren. Ons gouden jubileum leek ons het goede moment om Munckhof Service Center te lanceren.

2014