Schooperen

Schooperen

Een voertuig, vaartuig, carrosserie, chassis, ponton of ander object kan duurzaam tegen roestvorming beschermd worden door middel van schooperen. Het staal wordt door de techniek van schooperen voorzien van een corrosiebestendige laag.

Dit proces is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door de Zwitserse ingenieur Schoop. Bij het schooperen wordt een legering van zink en aluminium door een spuitpistool getransporteerd, waarna een vlam van 2200° C de zink-aluminiumlegering laat smelten. Het gesmolten draadmateriaal wordt na het smeltproces door perslucht tegen de te behandelen oppervlakte verstoven. Doordat het oppervlak op deze manier wordt afgesloten van de buitenlucht, is het hierna optimaal beschermd tegen roest. De schoopeerlaag heeft een minimale dikte van 30 µm tot ±150 µm.

Voordat we een object kunnen schooperen, moet het eerst gestraald zijn. Ook het stralen is een van de specialismen van Munckhof Service Center. We kunnen dus het volledige pakket aanbieden: stralen, schooperen en spuiten.

schooperen
Diverse opdrachten