Overige Diensten

Beletteren

Munckhof Service Center verzorgt de beletteringen van vrachtauto’s, bedrijfswagens, reclameborden, gevels, spandoeken, bouwborden, winkelreclame, dekkleden, reclamezuilen, lichtbakken, enzovoort.

Ook kunnen wij complete huisstijlwijzigingen verzorgen.

Glasparelen

Glasparelen is een veelgebruikte en efficiënte behandelmethode voor roestvaststaal (RVS) en aluminium. Het is een straalmethode waarbij in plaats van met gewoon straalgrit met glasparels wordt gewerkt. De belangrijkste voordelen van glasparelen zijn:

  • het reinigt: het materiaal wordt door middel van glasparelen snel en grondig gereinigd. Vet en ander vuil worden verwijderd (als het materiaal erg vet is, wordt het eerst ontvet).
  • het verfraait: het doffe oppervlak is na het glasparelen egaal en glanzend.
  • het vermindert de aanhechting van vuil
  • het verhardt het oppervlak

Een toepassing waar veel geglasparelde onderdelen worden gebruikt, is bijvoorbeeld de machinebouw. Vooral voor machines in de voedingsmiddelenindustrie wordt glasparelen zeer veel gebruikt.

Smartrepair

Onder smartrepair verstaan we kleine schades aan lak- en plaatwerk die plaatselijk worden hersteld in een zeer klein gebied om de schade. Dit levert materiaal- en tijdsbesparing op en het is een gunstig alternatief voor vervanging van een compleet onderdeel. Hierdoor kan er sneller en goedkoper worden hersteld, zonder dat de kwaliteit wordt aangetast.

Voorbeelden van smartrepair die Munckhof Service Center biedt, zijn:

Spotrepair

Het plaatselijk herstellen en bijspuiten van kleine schades, zoals lakschade, een parkeerdeukje of een andere lichte schade.  Nadat de lak is aangebracht zal met behulp van infrarood licht het gespoten gedeelte worden gedroogd.

Uitdeuken zonder spuiten (UZS)

Uitdeuken zonder spuiten is steeds bekender en populairder geworden in de autobranche. Deze reparatietechniek is speciaal ontwikkeld voor het repareren van kleine deukjes, hagelschade en andere beschadigingen met een maximale grootte van een golfbal. UZS zorgt ervoor dat de originele lak van de auto intact blijft. Met behulp van speciale gereedschappen kunnen zelfs de deukjes onder spanten of op andere moeilijk bereikbare plaatsen probleemloos worden uitgedeukt. Deze methode is milieuvriendelijk en goedkoper dan de conventionele methode, waarbij er geplamuurd en opnieuw gespoten moet worden.

 

Velgen conserveren

Velgen hebben het zwaar te verduren. Zelfs op nieuwe velgen zijn al gauw zware gebruikssporen zichtbaar. Kou, warmte, regen, maar ook pekel en agressieve schoonmaakmiddelen zijn hier debet aan.

Munckhof Service Center kan uw velgen weer zo goed als nieuw maken en voorzien van een corrosiewerende coating.

De volgende conserveringen zijn mogelijk:
Stralen – Grondlaag – Toplaag
Stralen – Schooperen – Toplaag DTM
Stralen – Schooperen – Grondlaag – Toplaag

Stralen Velgen worden geheel ontdaan van de oude laklagen.

Schooperen Het aanbrengen van een alu/zink legering tegen roesten.

Grondlaag Velgen worden gespoten in een 2-K epoxy-primer. Dit is een hoogwaardige roestwerende primer.

Toplaag DTM DTM, Direct To Metal, een eenvoudig doch doeltreffend afwerkende lak , mogelijk in elke RAL kleur.

Toplaag 2-K lak in de door u gewenste kleur, mogelijk in (bijna) elke kleur.

Halen en brengen van velgen is, na overleg, altijd mogelijk.